Kollár Tibor

Kollár Tibor vagyok, tanár, gyógytestnevelő, egészségfejlesztő, gyógymasszőr és szertorna edző.

Tanulmányaimat a Testnevelési Egyetemen végeztem 2014-2022 között. Az egyetemi évek alatt szerettem bele az oktatásba, ami azóta is életem részét képezi.

Munkám során a kisgyermektől egészen a felnőtt korig minden korosztállyal foglalkoztam, ez alapján biztosan tudom mondani, hogy a gyermekek tanítása nem munka, hanem hivatás. Ennek elkötelezettje vagyok.

Hobbim, hogy figyelemmel kísérem a torna mint szakma fejlődését, ennek köszönhetően naprakész vagyok a trendek és kutatások terén. Az edzéstervet folyamatosan frissítem az újdonságokkal, így még precízebben tudom oktatni a gyermekeket.

A képzésem alatt ismerkedtem meg a RolliPollival, ahol egy nagyszerű csapat tagja lettem. Azóta közösen igyekszünk örömöt és tudást átadni a gyerekeknek.

A RolliPolli teljesen egyedi számomra, itt találkoztam először azzal az elképzeléssel, hogy játékosan, szívből is lehet szertornát oktatni. Amit leginkább szeretek a RolliPolliban az nem más, minthogy egyszerre biztosítja a gyermekek fejlődését és a jó hangulatú edzéseket, aminek köszönhetően a gyerekek kognitív és motoros képességei gyorsabban fejlődnek, könnyebben rögzülnek a mozgásminták.

"A tekintély és szeretet jobban biztosítja a fegyelmet, mint akármelyik szigorú eszközök"
Johann Friedrich Herbart 

Kövesdi Heni

Kövesdi Heni vagyok, leendő testnevelő tanár, gyógytestnevelő, egészségfejlesztő és szertorna edző.

Tanulmányaimat a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen végzem 2019 óta, utolsó évemben vagyok az egyetemen.

Kisgyermekkorom óta tornázok, mind versenytornában mind pedig hobbi tornában részt vettem, tehát a szertorna, mint sportág nagyon a szívemhez nőtt, egészen fiatal koromtól tudtam, hogy ezzel szeretnék foglalkozni. 

A gyermekekkel való foglalkozást különösen a hivatásomnak érzem, nagyon könnyen tudok kapcsolódni a gyermekekhez, megtalálni velük a közös hangot. Elsődleges célom, hogy azt a tudást, amelyet az tanulmányaim és önfejlesztésem során, illetve kiváló edzőimtől kaphattam és elsajátíthattam át adjam a gyermekek számára.

A RolliPollival képzésem alatt ismerkedtem meg, ahol egy nagyszerű, családias, befogadó csapat tagja lettem. 

A RolliPolliban fontos szerepet kap a mozgásfejlesztés, amely a későbbiekben bármely sportnak kiváló alap lehet. A szertorna, mint mozgásforma segít a helyes, szép testtartás kialakításában, illetve esztétikai igényességre, önállóságra és fegyelmezettségre nevel már egészen kicsi kortól. Mindezeket játékosan, jó kedvvel, családias környezeteben és rengeteg színes tornára kiválóan alkalmas eszközzel.  

Schlosser Kíra

Parkour edző, szertorna segédedző

Parkourral 2019 őszén kezdtem foglalkozni, igazi szenvedélyemmé 2020-ban vált a sport, amikor az első magyar parkour terem megnyitott. Évekig dolgoztam itt a kellő gyakorlat megszerzése érdekében, míg a tavalyi évben versenyeken is kipróbálhattam magam, speedrun kategóriában. Mindeközben a klubban segédedzőként gyerekekkel foglalkoztam, így szerettem bele az edzői létbe és döntöttem el, hogy ezzel szeretnék hivatásszerűen foglalkozni. 

2023 szeptemberében lehetőségem nyílt külföldön, egy nemzetközileg akkreditált program keretében megszerezni a parkour edzői képesítésem. Azóta edzőként részt vettem a HOP Hungary parkour terem edzésein és október óta a RolliPolli csapatának is tagja lettem, mint segédedző a szertorna órákon. Most lehetőséget kaptam, hogy a RolliPolliban parkour órákat szervezzek és nagyon bízom benne, hogy lesz rá érdeklődés.

A parkour számomra nem csak egy sport, hanem egy életforma, egy gondolkodásmód, egy önkifejezési forma, de leginkább a közösség amit összeköt. Ezt szeretném az óráimon is továbbadni a gyerekeknek, a következő generációnak ebben a sportban. A mozgás szeretetét, az önkifejezést, a szabadságot amit ez a sport tud nyújtani, és a közösségi élményt, ami ezt a sportágat körülveszi.

Kuti Judit Ágnes

Kuti Judit Ágnes vagyok, 2014 óta mozgásfejelsztő gyermekjóga oktatóként dolgozom, a RolliPolli csapatát 2016 óta erősítem a legkisebb korosztály képviseletében.

Lányom 2011-ben született, azóta arra tettem fel az életem, hogy megtanuljam, hogy lehet segíteni, tudatosan formálni az élettől kapott kincset, – gyermekünket - hogy mint felelős szülő segíthessem, terelhessem az útját. Folyamatosan képzem magam, (élménypedagógia, mesepedagógia, Bothmer gimnasztika, stb...) és ezt a sokszínű tudásomat használom a legkisebbekkel töltött foglalkozásaimon is, figyelve az igényekre, de megtartva a biztonságot teremtő rutint is.

Nagy öröm látni a fejlődést rajtuk és az elégedett, hálás mosolyt a szülők arcán. Számomra a legfontosabb, hogy foglalkozásaimon minél több játékos, ügyességi mozgásra motiváljam a gyerekeket. Ez hatalmas érzelmi és testi energiát ad, ami átjárja őket, hat a kapcsolataikra, és saját fejlődési útjukra is.

Oktatóként és anyaként is azt látom, hogy ingerekkel télterhelt világunkban a tudatos odafigyelés fantasztikus ajándék és lehetőség a gyermekeinknek és a szüleiknek is. Számukra ez “csak” egy vidám, játékos foglalkozás, mégis remek hatással van a mindennapi életükre. A mozgásfejlesztés mellett pozitívan hat az idegrendszerükre, érzelmeikre, így családi és szociális kapcsolataikra is; hat a beszédfejlődésükre, önbizalmat, nyugalmat és egyensúlyt biztosít számukra, és segít a feszültségek feloldásában is. A komplex foglalkozás, több irányból ad ingert nekik, ami után kellemesen elfáradnak és nagyot tudnak pihenni a kicsik.

Szeretettel várom a az 1-2 éves, és 2-3 éves korosztályt az órarendben feltüntetett időpontokban.