Schlosser Kíra

Parkour edző, szertorna segédedző

Parkourral 2019 őszén kezdtem foglalkozni, igazi szenvedélyemmé 2020-ban vált a sport, amikor az első magyar parkour terem megnyitott. Évekig dolgoztam itt a kellő gyakorlat megszerzése érdekében, míg a tavalyi évben versenyeken is kipróbálhattam magam, speedrun kategóriában. Mindeközben a klubban segédedzőként gyerekekkel foglalkoztam, így szerettem bele az edzői létbe és döntöttem el, hogy ezzel szeretnék hivatásszerűen foglalkozni. 

2023 szeptemberében lehetőségem nyílt külföldön, egy nemzetközileg akkreditált program keretében megszerezni a parkour edzői képesítésem. Azóta edzőként részt vettem a HOP Hungary parkour terem edzésein és október óta a RolliPolli csapatának is tagja lettem, mint segédedző a szertorna órákon. Most lehetőséget kaptam, hogy a RolliPolliban parkour órákat szervezzek és nagyon bízom benne, hogy lesz rá érdeklődés.

A parkour számomra nem csak egy sport, hanem egy életforma, egy gondolkodásmód, egy önkifejezési forma, de leginkább a közösség amit összeköt. Ezt szeretném az óráimon is továbbadni a gyerekeknek, a következő generációnak ebben a sportban. A mozgás szeretetét, az önkifejezést, a szabadságot amit ez a sport tud nyújtani, és a közösségi élményt, ami ezt a sportágat körülveszi.